Wednesday, 7 September 2011

Monday, 20 September 2010

SAIFUL & FAMILI

IZA & FAMILI RAYA 2010

Saturday, 18 September 2010

Wednesday, 15 September 2010

SAIFUL POLIS HADI - BARU JUMPA DI FACEBOOK RAYA KE 6 2010 - SUDAH LAMA TIDAK BERJUMPA



sepul polis hadi
emel : sharul_ad08@yahoo.com
no tel : 019-7920080.

KENDURI KAWEN JALI RAYA KE 4 2010/1431H







Wednesday, 19 May 2010

REUNION 2010 - SEMPENA CUTI RAYA AIDILFITRI

CADANGAN REUNION 2010

SEMPENA DENGAN RAYA TINGGAL BEBERAPA BULAN LAGI,SAYA ADA TERIMA PERTANYAAN DARI SAING-SAING KITA BERTANYAKAN TENTANG REUNION UNTUK 2010.DI SINI SAYA NAK TANYA PENDAPAT SEMUA TENTANG REUNION 2010.

SILA BAGI CADANGAN ANDA TENTANG :

1. TEMPAT :
2. TARIKH :
3. APA AKTIVITI YANG AKAN DI BUAT :
4. KUTIPAN DUIT (BERAPA RINGGIT SEORANG) :


CADANGAN ANDA AMAT-AMAT DIALU-ALUKAN......SILA TULIS CADANGAN ANDA PADA RUANGAN KOMEN ATAU DI CHAT BOX SEBELAH.....

TERIMA KASIH......

GAMBAR INI DISUMBANGKANOLEH SAING KITO ROSNIZAWATI ZAWAWI


Sunday, 14 March 2010

Wednesday, 13 January 2010

Friday, 8 January 2010

KEPADA SAING-SAING HOK NOK BELAJAR BUAT BLOG (BLOGSPOT) BOLEHLAH BELI E-BOOK JOM BUAT BLOG (BLOGSPOT) BERHARGA RM 20.00 JAH. KETERANGAN LANJUT BOLEH KLIKPADA GAMBAR DI BAWAH ATAU LAYARI http://www.sharimi.com/jombuatblog ATAU EMEL ayeserame@yahoo.com

Monday, 12 October 2009

MAS AYU & FAMILY

ROSNIZAWATI & FAMILI



Tuesday, 6 October 2009

JIJAE BERCERITA....................

...masih lagi cerita Raya...
Pada pagi raya aku dah sms semua kawan2 aku (kawan lama n baru) untuk mengucapkan Selamat Hari Raya....memang dah jadi kebiasaan org2 kita ber'sms' pantun,sajak,gurindam apa suma untuk mengucapkan Raya kat kenalan masing-masing.....so aku pun sama lah.....dalam list senarai kawan aku ni...ada sorg yg balas balik mesej aku...dia tulis...."selamat hari raya juga...tapi siapa ni yek?'
benda ni dah menjadi kebiasaan lah bila dah terlalu lama sangat tak jumpa...last pun masa tingkatan 5 jer....so dia xberpuashati dan terus telepon aku.... :

kwn lama: Hello...a'kum....
aku: W'salam...Slamat Hari Raya...
Kwn lama: Slamat Hari Raya...nak tau la sapa ni yek?
aku: alaa...aku la Jije, xkan xingat kot...
kwn lama: Jije?...Jije mana?
aku: aku Jije sekelas ngan mung dulu laa...
kwn lama: eh...xingat laa...rasa xdok kwn aku nama Jije...
aku: mung biar btollll!!!...cuba ingat balik....
kwn lama: Jije....mana satu ni?...iss...xingat la....
aku: memang xingat langsung la ni?
kwn lama: betul...xingat...
aku: kalau gitu xpa lah....nak wat guana?
kwn lama: ishh...jgn arr gitu...bagi la tau sapa ni?Jije mana?...
(org rumah aku duk mendengar perbualan aku....dia kata..."ehh...bgtaula sampai dia ingat, dah lama sangat...sapa2 pun xingat")
sambung balik.....
aku: ok aku bagi hint la yek?
kwn lama: haa....molek..molek...hehehe!(gelak malu)
aku: aku sekelas ngan mung masa ting 5C dulu...pastu kita sambung kat Sek.Kamil di Ting.6.....
kwn lama: oooo.....(dah ingat kot)...kira-kiranya kita skali la dulu kat Semerak ngan Kamil?
aku: laaaa....xingat lagi ko?
kwn lama: tu laa...sapa demo ni yek?....emmmmphhh????
aku: kita sama2 study dulu...xkan xingat langsung kot?
kwn lama: ishhh....xingat laaa....Jije mana ni.....???
aku: ok la aku bagi hint ke 2 plak.....
kwn lama: ok....
aku: ko ingat x?masa kat kelas 5C dulu....sapa ketua kelas mung?dari awal tahun sampai
hujung tahun...haaaaa.....mesti ingat ni...haaaa...hehehe!
kwn lama: ....jap!jap!....err sapa ketua kelas kita yek dulu?
aku: perghhhh.....ciss nate nih memang buang terus nama aku dalam diari nih...hahahaha!!
kwn lama: hahaha, sori la xleh imagine ni sapa demo nih.....
aku: Ok...hint lagi....dulu masa kat Sek.Kamil...kita duk asrama...kat asrama katil double decker btol dak?....mung duk katil atas...aku duk katil bawah...so sapa aku...haaa mesti ingat nih.....
kwn lama: eh yeke???alamak....aku lupa la sapa duk katil bawah?????
aku: adusssssssss.........
(org umah aku berbisik lagi..."dia pernah eksiden kot?...tu yang lupa habis tu")
aku: ok lah...camni lah...aku bagi hint last...kompom mung mesti ingat nyer....kompom....!!
Kwn lama: Okeh2...mcmana pun aku kena ingat gak nih.....!!!!
aku: ok...aku nak tanya mung...(hint3) dalam kelas 5C dulu mung duduk meja baris ke dua belah
kiri kan?
Kwn lama: ha'ah...aku ingat tu.....!!
aku: depan meja mung meja sapa?
Kwn lama: meja Jeri....
aku: betul...belakang meja mung meja sapa?
Kwn lama: Midi...
aku: yeahhh!!! betulll.....okeh...sebelah meja mung ada sebijik meja lagi...sbb kelas kita dulu
geng kita duduk dua-dua org kan?
Kwn lama: ha'ah...ingat tu....
aku: haaaaaa......ingat pun....so kat sebelah mung tu sapa duduk?
Kwn lama: ehhh...sapa duduk sebelah aku yek???????
aku: %n1#7$k&b%@fcd@hgv#6@...................!!!???
Kwn lama: hahahahahahaha!!!! wey...sori2 aku memang xingat la Jije mana.... (nampak cam dia
dah surrender dah)
kalau ikutkan hati aku nak stop jer 'rancangan kuiz' ni sbb dia dah xingat betul...plan ingat nak pegi rumah dia jer beraya....tapi nak wat camne...tahun ni mmg jadual aku padat gila...pikirkan balik camne skalipun kena ingat kan dia gak....kawan2 lama tuu....bkn senang nak cari....

aku: last hint...ni last nih...kalau xbleh gak xper lah... nak wat camne? ...ada masa kita
jumpa lah ...lepak2 pekena teh....
Kwn lama: ok2....
aku: ok...bla!bla!bla!bla!bla!bla!bla!bla! ......?????
Kwn lama: laaaaaaaa......weyyyyyy!!! JIJEEEEEEEE!!!!! Hahahahaha!!!! wey... mung apa kaba? mung duk mana? mung dah kawin blom? anak brapa? keje apa? keje kat mana? xbalik kg
ker? ....hahahaha!!!
...aku xjawab pun soklan dier tu...aku cuma boleh gelak jer xberenti.... tu la bila dah lama sangat tak jumpa...aku xsalahkan dia pun...benda ni jadi kat semua orang....bila kita dah ada komitmen sendiri, life sendiri....kadang2 kita terlupa gak pasal benda-benda yang lepas...kawan memang penting bagi semua orang....xkira camne sekalipun keadaan kita...macammana sekalipun kita nak lupakan kawan2 kita...kena ingat...ada satu benda yang duk melekat kat kita semua.....kenangan lama!!!.....

Tuesday, 29 September 2009

FOTO KENANGAN MASA DULU-DULU

FOTO KENANGAN SEMASA SEKOLAH DULU

Monday, 28 September 2009

Sunday, 27 September 2009